اندیکاتورهای متاتریدر

اندیکاتورها یا شاخص‌ها یکی از ابزارهای بسیار ضروری در بازار سرمایه هستند که معامله‌گران با کمک آنها بازار را تحلیل می‌کنند و بهترین زمان خرید، فروش و یا استاپ را از روی روند بازار بدست می‌آورند. اندیکاتورهای مختلفی برای تحلیل بازار وجود دارند که هر تحلیل‌گر بر اساس سبک و استراتژی معاملاتی خود، اندیکاتور مناسب را انتخاب می‌کند. با توجه به گفته‌ها و تجربیات تحلیل‌گران فنی بازار، اندیکاتورهای متاتریدر 4، متاتریدر 5 و اندیکتاتورهای تریدینگ ویو برای متاتریدر، از مهم‌ترین ابزارهای تحلیل فنی هستند.

اندیکاتورها، نمودارهایی هستند که به کمک توابع ریاضی ترسیم شده‌اند و فاکتورهای زمان، قیمت، حجم و ترکیب معاملات را نشان می‌دهند. در حقیقت، نمودار قیمت بر حسب زمان به کمک توابع ریاضی رسم می‌شود و خروجی این نمودار، شامل اطلاعاتی است که آینده بازار را نشان می‌دهد. تحلیل‌گران بر اساس این اطلاعات تصمیم می‌گیرند و نبض بازار را بدست می‌آورند. در این مطلب تلاش می‌کنیم، نکاتی که در رابطه با اندیکاتور متاتریدر وجود دارد را بیان کنیم، پس مطالعه این مطلب را از دست ندهید.

اندیکاتور متاتریدر 4 چیست؟

اندیکاتورها ابزارهایی هستند که به معامله‌گران کمک می‌کنند تا نقاط ورود و خروج به ترید را به درستی درک کنند و بتوانند نقاط استاپ لاس را تشخیص دهند؛ تحلیل صحیح این نقاط، معمولا سود معامله‌گران را تضمین می‌کند. این اندیکاتورها در تشخیص نقاطی که مومنتوم روند نزولی را سیر می‌کند، بسیار موثر است.

پلتفرم‌های زیادی برای ارائه اندیکاتورها در بازار سرمایه وجود دارند. ولی معامله‌گران هنوز متاتریدر 4 را به عنوان پلتفرم ترجیحی خود قبول دارند؛ زیرا این پلتفرم علاوه بر اینکه حاوی چندین اندیکاتور پیش فرض است، امکان اضافه کردن اندیکاتورهای سفارشی نیز در آن فراهم شده است. فایل‌هایی که در این پلتفرم قابلیت استفاده دارند، شامل دو نوع mq4 و ex4 است.mq4  در واقع فایل‌های متنی هستند که برنامه‌نویسان، کدهای مورد نیاز در نوشتن اندیکاتورها را آنجا می‌نویسند. این فایل‌ها قابلیت خوانش توسط اشخاص دیگر را نیز دارند. اما برای اینکه متاتدریدر نیز بتواند آنها را بخواند، نیاز است به فایل‌های ex4 تبدیل شوند.

انواع اندیکاتور های متاتریدر

 انواع اندیکاتورهای متاتریدر

به طور کلی، دو نوع اندیکاتور در متاتریدر وجود دارد. که در ادامه درباره این دو نوع توضیح خواهیم داد.

نوع پیش‌فرض

این نوع اندیکاتورهای متاتریدر به صورت پیش‌فرض در این پلتفرم وجود دارند. بنابراین نیازی به نصب مجدد ندارند. اندیکاتورهایی مانند میانگین متحرک، Parabolic SAR، Bear Power، Bulls Power از جمله این اندیکاتورها هستند. گاهی معامله‌گران کدهای این اندیکاتورها را تغییر می‌دهند و اندیکاتورهای سفارشی خود را می‌سازند که تغییر این کدها براساس نیاز بازار و معامله‌گران صورت می‌گیرد.

اندیکاتورهای متاتریدر نوع سفارشی

این نوع اندیکاتورها به صورت دستی به پلتفرم متاتریدر اضافه می‌شوند. به عبارت دیگر این اندیکاتورها در متاتریدر 4 و متاتریدر 5 نصب می‌شوند. همان‌گونه که در بخش قبل بیان شد، کدهای این اندیکاتورها با اضافه کردن کدهای دیگر و یا تغییر اندیکاتورهای پیش‌فرض ایجاد می‌شوند.

معامله‌گران، اندیکاتورهای سفارشی را مطابق با روند و حرکت بازار سرمایه تولید می‌کنند. بعد از ایجاد این اندیکاتورها، معامله‌گران به کمک آنها به پیش‌بینی سهام کالاها و موارد دیگر می‌پردازند. این پیش‌بینی‌ها به کمک تجزیه و تحلیل داده‌هایی مانند قیمت‌های گذشته و اخیر سهام انجام می‌شود که این داده‌ها را از دل همین اندیکاتورها استخراج می‌کنند.

چگونه اندیکاتورهای متاتریدر پیش فرض را در نسخه 4 و 5 نصب کنیم؟

تقریبا کار با اندیکاتورهای پیش‌فرض ساده و راحت است. این نوع اندیکاتورها نیازی به دانلود و نصب ندارند؛ زیرا در خود پلتفرم وجود دارند. در ادامه نحوه استفاده از این نوع اندیکاتور آموزش داده خواهد شد.

  • گام اول: بعد از بارگذاری پلتفرم متاتریدر، منوی Insert را انتخاب کنید.
  • گام دوم: با کلیک بر روی گزینه Insert، منوی آن باز می‌شود که مورد اول آن، به انواع اندیکاتورها اشاره کرده است. به یاد داشته باشید که در این منو، اندیکاتورها با توجه به نوعشان دسته‌بندی شده‌اند. برای مثال اندیکاتور میانگین متحرک در دسته Trend قرار دارد.
  • گام سوم: در این قسمت از آموزش اندیکاتورهای متاتریدر، باید پارامترهای اندیکاتور را تنظیم نمائید. شما همچنین می‌توانید در این قسمت، سبک و رنگ نمودارها را نیز تغییر دهید.
  • گام چهارم: در این قسمت اگر تنظیمات انجام شده به درستی صورت گرفته باشد، می‌توانید گزینه OK را انتخاب کنید و در نهایت به کمک این اندیکاتور به تحلیل داده‌های بازار بپردازید.

 

آموزش نصب اندیکاتور سفارشی در متاتریدر

آموزش نصب اندیکاتور سفارشی در متاتریدر 4

برای استفاده از اندیکاتورهای سفارشی در پلتفرم متاتریدر، نیاز است که در ابتدا آنها را نصب کنید. در ادامه مراحل نصب این اندیکاتورها شرح داده شده است.

  • مرحله اول: در ابتدا اندیکاتورهای مورد نظر خود را دانلود نمائید. سپس پوشه‌ای که اندیکاتور در آنجا ذخیره شده است را بیابید که معمولا در پوشه Downloads ذخیره می‌شود.
  • مرحله دوم: در این مرحله پلتفرم متاتریدر را باز کنید، به بخش File مراجعه کنید و گزینه Open Data Folder را انتخاب نمائید. بعد از انتخاب این گزینه، یک پوشه MT4 باز می‌شود که فایل‌ها اغلب در آنجا ذخیره می‌شوند.
  • مرحله سوم: در این قسمت پوشه MQL4 را باز کنید. بعد از باز شدن این پوشه، فایل Indicators را انتخاب نمائید.
  • مرحله چهارم: در این مرحله متاتریدر 4 را ببندید و سپس مجددا آن را بارگذاری کنید تا اندیکاتور بازخوانی شود. البته به کمک بخش Navigator در پلتفرم نیز می‌توانید اندیکاتور را بازخوانی کنید.

نکته: برخی از بهترین اندیکاتورهای مربوط به متاتریدر 4 در ادامه بیان شده‌اند.

شما می‌توانید بهترین اندیکاتور متاتریدر 4 را در اینترنت جستجو کنید و نسبت به دانلود آن اقدام نمائید.

آموزش نصب اندیکاتور سفارشی در متاتریدر 5

نصب و استفاده از اندیکاتورهای متاتریدر 5 تقریبا شبیه به نسخه 4 است. در ادامه این مراحل بیان شده‌اند.

  • مرحله اول: اندیکاتور مورد نظر را دانلود نمائید. فرمت این فایل به صورت .mq5 و یا ex5. خواهد بود.
  • مرحله دوم: متاتریدر 5 را بازکنید و مانند مسیر طی شده در متاتریدر 4، بر روی Open Data Folder کلیک نمائید. سپس پوشه MQL5 را باز کنید و گزینه Indicators را انتخاب نمائید. بعد از آن، اندیکاتور دانلود شده را از محل ذخیره سازی به پوشه اندیکاتور انتقال دهید.
  • مرحله  سوم: بعد از نصب اندیکاتورها، این پلتفرم را ببندید. سپس متاتریدر 5 را مجددا بارگذاری کنید. برای یافتن اندیکاتور مورد نظر به بخش  Insert بروید و گزینه  Custom را از منوی Indicators انتخاب کنید. اندیکاتوری که آن را نصب کرده‌اید، در پایین منو قابل مشاهده است.

نکته: برخی از اندیکاتورهای کاربردی متاتریدر 5 در ادامه بیان شده‌اند.

  • اندیکاتور رسم خطوط و باکس
  • اندیکاتور فیبوناچی
  • اندیکاتور تایمر کندل
  • اندیکاتور نمایش زمان محلی

می‌توانید اندیکاتورهای کاربردی متاتریدر 5 را به چندین نمودار اضافه کنید، برای این کار باید در ابتدا الگوی نمودار را تنظیم نمائید و سپس اندیکاتور را در قالب آن جای‌گذاری کنید.

تفاوت‌های متاتریدر 4 و 5

تفاوت‌های متاتریدر 4 و 5

اگر به مقایسه متاتریدر 4 و 5 بپردازیم، خواهیم دید که متاتریدر 5 قابلیت‌ها و اندیکاتورهای بیشتری نسبت به متاتریدر 4 دارد، همچنین زبان برنامه نویسی آنها نیز با هم متفاوت است. با اینکه نسخه 5 توانایی‌های بیشتری دارد، اما نسخه 4 به دلیل کاربری ساده، همچنان پلتفرم محبوب در بین معامله‌گران است.

تفاوت متاتریدر و تریدینگ ویو

متاتریدر و تریدینگ ویو، هر دو پلتفرم‌های معاملاتی و تحلیلی بازار سرمایه هستند. اما تفاوت متاتریدر و تریدینگ ویو در ویژگی‌های منحصر به فرد آنها نهفته است، ویژگی‌هایی مانند نوع و تعداد اندیکاتورهای متاتریدر. تریدینگ ویو یک پلتفرم تحلیلی است و از این جهت انجام معامله در آن برای بسیاری از معامله‌گران فراهم نیست. اما متاتریدر، علاوه بر اینکه یک پلتفرم تحلیلی است، قابلیت انجام معامله نیز در آن برای تمام کاربران دنیا فراهم شده است.

در تریدینگ ویو تعداد بیشتری اندیکاتور نسبت به متاتریدر تعریف شده است، اما متاتریدر در کنار اندیکاتورهای پیش‌فرض، اندیکاتورهای سفارشی نیز دارد. نکته مهم دیگر در رابطه با تفاوت متاتریدر و تریدینگ ویو، نحوه دسترسی این دو پلتفرم به خدمات و انجام معاملات است. برای اینکه تفاوت این دو پلتفرم به صورت دقیق مشخص شود، باید ابزارها، طراحی و عملکرد آنها بررسی گردد.

کلام آخر

در این مطلب انواع اندیکاتورهای پلتفرم متاتریدر بیان شدند و نحوه نصب آنها مورد بررسی قرار گرفت. مقایسه متاتریدر 4 و 5 نشان داد، با اینکه قابلیت‌های نسخه 5 بیشتر است، اما نسخه 4 از محبوبیت بالاتری برخوردار است. سپس در مورد تفاوت‌های متاتریدر و تریدینگ ویو بحث کردیم و متوجه شدیم که برای یافتن تفاوت آنها باید طراحی، ابزارها و عملکرد این دو پلتفرم مورد ارزیابی قرار گیرند. اگر تجربه استفاده از اندیکاتورهای تریدینگ ویو و متاتریدر را در بازار سرمایه دارید، می‌توانید این تجارب را با ما در میان بگذارید.